Изпълнителният директор на баскетболната федерация Филип Виденов заяви, че на целия спорт е нужно решение от страна на държавата.

"Надявам се да продължим да играем по същия начин, както срещу Германия. Без значение дали ще побеждаваме или не, начинът, по който изглеждахме беше точно такъв какъвто бих искал да виждам българския отбор да играе. Живот и здраво дано и второто пожелание да се сбъдне. Преди няколко месеца имахме доста сериозни разговори с ФИБА. Има една програма ФИБА Плюс, след която ще помогне за структуриране на федерацията по по-правилен начин. Много е сложно в момента понеже спортът не е на преден план в плановете на държавата, въпреки че министерството много ни помага. В последните две години доста добре се разбираме с тях, но не е достатъчно. На целия спорт ни е нужно някакво решение от страна на държавата", заяви Филип Виденов.

"В зала "Универсиада" в момента тече ремонт. Имаме разговори, че ще се ползва за баскетбол. Обсъждахме проекта, който имат - чисто детайлно как да се построи залата, така че да отговоря на изискванията на ФИБА. Имаме големи надежди, че там всичко ще бъде наред, но не съм сигурен кога ще стане готова", добави изпълнителният директор на баскетболната федерация.

Росен Барчовски: От догодина може да няма Левски и ЦСКА в баскетбола (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS