Финалът на ФА Къп в началото на август?

Финалът на ФА Къп може да се проведе на 8 август. Това съобщи вестник "Daily Mail". Според информациите в Англия се обсъждат две дати за евентуалното провеждане на двубоя - 5 и 8 август. На първата обаче се планира да бъдат доиграни последните мачове от Висшата лига, което означава, че финалът ще е три дни по-късно.

Отлагат финала на ФА Къп с половин година?

Футболната асоциация в страната е твърда в решението си турнирът за ФА Къп да завърши, тъй като заради пандемията от коронавирус централата търпи огромни финансови загуби. Наскоро изпълнителният директор на ФА Марк Бълингам заяви, че те надхвърлят 100 милиона паунда. Според вестникът ръководствата на Висшата лига и ФА са се разбрали да си съдействат, за да може и двете надпревари да завършат нормално.

Турнирът за ФА Къп бе прекратен на фаза 1/4-финали заради коронавируса. Двойките, които ще спорят за място в следващата фаза на надпреварата са Лестър - Челси, Нюкасъл - Манчестър Сити, Шефийлд Юнайтед - Арсенал и Норич - Манчестър Юнайтед.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още