Финансовата криза не лови Манчестър Сити

| Англия

Голяма част от отборите са засегнати от финансовата криза, която бе предизвикана от пандемията от COVID-19. В някои отбори се стигна до съкращаване на персонала, други предприеха мерки за намаляване на заплатите, включително и на футболистите. В същото време Манчестър Сити обеща да изплаща заплатите на 1000 души персонал до края на сезона, въпреки че пандемията от коронавирус промени спортния календар.

„Нашите работници, които са пряко ангажирани с мачовете на отбора, играят жизненоважна роля в подкрепа на клубните операции през целия сезон и ние признаваме, че това е несигурно време за всички тях. Надяваме се, че доходът, който ние ще им плащаме ще им осигури ниво на финансова стабилност през следващите седмици. Очакваме с нетърпение да ги посрещнем обратно в клуба, когато сезонът се възобнови“, се казва в съобщението на Манчестър Сити.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още