Финтех компания подкрепя джудистите ни в Токио

dsport.bg

Последните години са предизвикателни за българския спорт. Немалко клубове в страната срещат финансови затруднения, което пречи на изграждането на състезатели от световна класа. В навечерието на игрите в Токио обаче си спомняме колко важни са олимпийските успехи за обединението на всяка една нация – но и как държавата не трябва да е единственият източник на финансиране за спортистите.

Затова, дни преди старта на 32-ите летни олимпийски игри, българската финтех компания Leno обяви подкрепата си за Янислав Герчев и Ивайло Иванов – джудистите, които ще представят страната ни в надпреварата при мъжете в Токио.

Leno e напълно регулирана финансова институция. Компанията има офиси в София и Пловдив, но обслужва клиенти онлайн в цялата страна. „За нас е чест да подпомогнем двата достойни български спортисти и им пожелаваме да разгърнат пълния си потенциал в Токио, казва председателят на съвета на директорите на фирмата адв. Николай Поппалов. – Подкрепата ни към този традиционен спорт не е случайна – ние имаме много силни връзки с Япония“. Наистина, любопитна подробност за Leno e, че близо 20% от компанията е притежание на японски инвеститори.

„Радвам се, че българският бизнес припознава джудото и оценява успехите ни в последните години, казва Ивайло Иванов, който през миналата година взе сребро от Европейското първенство в Прага. – Тази подкрепа е допълнителна мотивация за нас преди началото на Олимпиадата“.

„Благодаря за жеста на Leno, казва двукратният вицеевропейски шампион Янислав Герчев. – Когато една фирма подаде ръка на спорта, тя помага на нас, но и на децата, които с успехите си искаме да вдъхновим да тръгнат по нашия път“.

Герчев и Иванов прекараха последната фаза от своята подготовка в Мунаката, префектура Фукуока. Турнирът по джудо ще се проведе в първата част на Олимпиадата в легендарната арена „Нипон Будокан“ в Токио. Янислав Герчев (до 60 кг) ще се състезава още в първия ден на игрите – на 24 юли (събота), а Иванов (до 81 кг) ще излезе на олимпийското татами на 27 юли.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още