Селекционерът на германския национален отбор по футбол Ханзи Флик защити Йосуа Кимих след като стана ясно, че играчът не е ваксиниран срещу COVID-19. Кимих е сред повиканите за мачовете срещу Лихтенщайн и Армения от световните квалификации. В същото време Флик изрази надежда, че всички германски национали ще бъдат ваксинирани.

"Аз лично съм ваксиниран. Освен това съзнателно подкрепих кампанията на германската футболна федерация по темата. Би било идеално, ако всички играчи в отбора са ваксинирани", коментира треньорът. В същото време Ханзи Флик осъди остро публичната реакция срещу Кимих след признанието му, че все още не е ваксиниран, тъй като има притеснения за липсата на дългосрочни проучвания.

"Границите са прекрачени, когато хората са обиждани или притискани. Въпреки, че Йозуа не е ваксиниран, той не отрича съществуването на коронавируса. Не е сред привържениците на теориите на конспирациите. Тези, които познават Йозуа, знаят какъв е", заяви Флик. Треньорът добави, че е решил да се ваксинира след консултация с лекари, на които има доверие. Селекционерът не отхвърли възможността Кимих да се ваксинира в бъдеще. "Той се интересува много, винаги иска да научава нови неща и понякога отнема повече време, за да си създаде мнение", заяви националният селекционер на Германия.

Канцлерът Ангела Меркел посъветва Кимих да се ваксинира

Байерн подкрепя битката с COVID-19, но не задължава футболистите си да се ваксинират

Кимих получи множество критики заради отказа му да се ваксинира

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS