Фондацията на Федерер дарява 1 милион долара на Африка

| Тенис, Спорт

Фондацията на звездата в тениса Роджър Федерер ще дари 1 милион долара за изхранване на семейства, засегнати от коронавируса в Африка, съобщиха от организацията.

Парите ще бъдат използвани за осигуряване на храна на 64 хиляди деца и техните семейства, докато училищата са затворени заради пандемията. Заради мерките около 300 милиона деца по целия свят не се възползват от храната в началните училища, която е задължителна според Световната програма за храните на ООН.

През март Роджър Федерер и съпругата му Мирка дариха 1 милион швейцарски франка на най-засегнатите семейства в Швейцария. Фондацията на Роджър Федерер подкрепя образователни проекти в Швейцария, както и в южноафрикански страни като Ботсвана, Малави, Намибия, Замбия, Зимбабве и Южна Африка.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още