Forbes: Братя Домусчиеви са първите милиардери в България

dsport.bg

Престижното американско издание Forbes обяви братята Кирил и Георги Домусчиеви за първите български милиардери. То посвети специална статия на предприемачите, озаглавена „Запознайте се с първите милиардери в България, които изградиха глобална фирма за здравеопазване на животните от София до Небраска".

Състоянието на собствениците на Лудогорец възлиза на 4,2 милиарда долара. Според Forbes Кирил Домусчиев и по-малкият му брат Георги имат състояние от по 2.1 млрд. долара, съставено от равни дялове в съвместния им конгломерат Advance Properties.

В материала на бизнес изданието Forbes се разказва как от нулата двамата братя успяват да станат първите български милиардери. Отчита се, че заради пандемията от коронавирус повечето бизнеси на Домусчиеви регистрират по-големи приходи.

Както е известно освен футболния Лудогорец, братята притежават фармацевтичната компания Huvepharma, която се оказва шестата по-големина за животновъдство в света. Домусчиеви имат дялове и във фирма за превоз на насипни товари.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още