Испанската столица Мадрид ще бъде добавена в календара на Формула 1, научи агенция АП от няколко източника. Официалната презентация ще бъде другата седмица в испанската столица, се казва още в информацията.

Състезанията от Формула 1 се връщат в района на испанската столица за първи път от 40 години насам.

Подробностите за това кога състезанието в Мадрид ще бъде добавено към календара все още се уточняват, въпреки че вече се говори за многогодишен договор, който започва през 2026-а година.

Вторият град по големина в Испания и столица на Каталуния - Барселона, има договор за провеждане на състезания от Формула 1 на пистата си до 2026-а година. Водят се преговори за евентуалното преместване на състезанието от Барселона в Мадрид, като този старт запази досегашното си място в календара. Има все още и малка вероятност да има две състезания в Испания през 2026-а година.

Очакванията за Мадрид са състезанието там да се проведе по улиците, минаващи през градския панаир. Подробностите за трасето обаче също ще стават ясни другата седмица. Кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда вече намекна за подобно развитие и подчерта, че очаква  "някои добри новини" за столицата, очакващи се следващия вторник. Губернаторът на региона Исабел Диас Аюсо също изрази задоволство от развитието и подчерта, че очаква едно такова състезание да бъде стимул за инвестиции и отключване на други страхотни проекти.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS