Екип на престижното френско списание France Football посети стадион "Българска армия", за да направи специален репортаж за легендата на родния футбол Димитър Пенев. Треньор №1 на България за 20-ти век ще гостува в специална рубрика, която припомня значими събития от историята на "петлите" на зеления терен. Несъмнено един от най-големите кошмари за тях е двубоят на "Парк де Пренс" на 17 ноември 1993 г, когато водени от Стратега, българите победиха инфарктно в последната секунда с 2:1 и се класираха за Световното първенство в САЩ.

Именно този сблъсък бе обстойно анализиран с Димитър Пенев, като журналистът Оскар Бертран показа завидно познание в детайлите и близо час и половина с интерес слушаше разказа на своя събеседник. Треньорът сподели доста увлекателни неща за нагласите, мотивацията, тактиката и емоциите си покрай онази паметна вечер в Париж, които ще бъдат представени на читателите на световно популярната медия през месец април.

Френският репортер заедно с фотографа на изданието Себастиян Льобан посетиха и клубния музей и останаха впечатлени от богатата експозиция и трофеи на армейците. На изпроводяк те получиха книги с лични автографи и посвещения от Димитър Пенев.

Въодушевление в Сърбия: Саша Илич се прибра в Белград и веднага отиде на стадиона

ЦСКА обяви часа за контролата в Своге, домакините пускат свободен вход

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS