Французите прекратяват Купата на Лигата

dsport.bg

От следващия сезон Купа на Лигата във Франция няма да има. Това решение взе Борда на директорите на Футболната лига на Франция, впоследствие то бе ратифицирано от Общото събрания.

Причината е, че през декември миналата година изтече срокът за намиране на телевизионен партньор, който да излъчва надпреварата за периода 2020-2024 година. След като никой не изяви желание, спирането на турнира е нещо съвсем логично.

Бяха предложени два алтернативни варианта. Единият е минитурнир по време на зимната пауза, в който ще участват осемте най-добри отбора от предходния френски шампионат. Другият е регионална формула с четири зони – Изток, Запад, Север, Юг, от които да излъчват четвъртфиналисти. В крайна сметка Борда на директорите отхвърли и двата.

 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още