Франция триумфира по категоричен начин в женската щафета на 4 x 6 километра в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Квартетът в състав Лу Жанмоно, Анаис Шевалие-Буше, Клое Шевалие и Жулиа Симон използва само два допълнителни патрона и измина дистанцията за 1:07:21.3 часа.

На второ място остана щафетата на Швеция с Лин Персон, Анна Магнусон, Хана Йоберг и Елвира Йоберг. Шведките направиха 8 грешки на стрелбището, но не влязоха в наказателна обиколка и останаха на 45.2 секунди зад победителките.

На подиума се качиха и германките, които завършиха на 1:16.9 минути от Франция. Ванеса Фойт, София Шнайдер, Янина Хетип-Валц и Хана Кебингер допуснаха 10 грешки в стреблата, но се пребориха зза място на подиума с тима на Италия.

Българките останаха на 18-о място, като бяха затворени на втория пост, който бе за Валентина Димитрова. Тя допусна 1 грешка на стрелбата, а преди нея Лора Христова направи 5 неточности и завъртя 1 наказателна обиколка.

В генералното класиране при жените води Швеция с 276 точки. Втори са французойките с 270, а топ 3 допълва Германия с 260.

Радослав Янков остана на прага на топ 3 в Банско

Норвежка победа на Супер Г в Кортина

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS