Коя е французойката, която ще свири за Суперкупата на Европа?

dsport.bg

За пръв път в историята на футбола главният рефер на европейски финал при мъжете ще бъде жена. Затова и интересът към Стефани Фрапарт е доста голям. Тя обаче не се притеснява и смята, че е подготвена за мача.

За нея обаче назначението за Суперкупата не идва случайно. През миналия сезон французойката се превърна в първата жена-съдия в Лига 1. Свири и на финала на Световното първенство за жени.

"Тренираме много през цялото време, така че не се страхуваме, защото винаги сме добре подготвени", заяви 35-годишната съдийка.

Фрапарт споделя още, че животът ѝ се е променил след назначението в началото на този месец.

Асистенти на французойката ще бъдат Мануела Николози от Италия и Микаела О'Нийл от Република Ирландия, а четвърти съдия на мача ще бъде Джунейт Чакър. 

"Сега съм известна по цял свят. Но аз съм взимала участие и в Лига 1 , така че познавам добре това чувство и емоции и знам как да ги сдържам и да се подготвя за случая", каза още Фрапарт.

О'Нийл също коментира отдадената им чест. "Много е приятно да вдъхновяваш млади момичета. Много е специално".

"Това не е първият път в нашата кариера, в който сме на голямата сцена. Аз съм една от първите ирландци, които официално са на Световно и при мъжете, и при жените. Вече знам как да реагирам на различните емоции и да се фокусирам върху задачата", заяви О'Нийл.

Шефът на съдиите в УЕФА Роберто Розети обясни, че се надява хиляди момичета по света, които съдийстват да бъдат вдъхновени.

"Причината, поради която момичетата са избрани е защото са добри", допълни Розети. Джунейт Чакър също взе участие по време на пресконференцията и сподели, че за него няма полове във футболното съдийство.

"Когато всички ние отидем на терена се наричаме рефери. Когато сме на игрището няма пол".

"Преди две седмици в Загреб направихме една и съща подготовка. Еднакви тестове и изследвания, същите упражнения във фитнеса, същите тренировки и правила на играта. Няма Разлика", каза Чакър.

"Искрено чувствам, че момичетата са смели. Не се колебаят да взимат решения, ще се убедите сами във всичко това в сряда, повярвайте ми", завърши реферът.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук