Футбол се играе не само в Беларус, а и в...

| Световен футбол

В Европа единствената страна, в която продължава да се играе футбол е Беларус. Това обаче не е единствената държава в света. Никарагуа е единствената страна в Северна, Централна и Южна Америка, където продължава да се играе футбол.

Никарагуа също е засегната от пандемията от коронавирус, но в страната намериха решение да играят футбол, въпреки Covid-19. Играчите носят маски на лицето си и имат медицински ръкавици на ръцете си.

„Трябваше да играем и взехме всички необходими мерки. Играта с маска на лицето е невъзможна. Правителството каза, че има условия за игра, тъй като в страната са регистрирани само няколко случая на заболели от коронавирус“, коментира футболистът на Касике Дирианхен – Бернардо Лаурейро.

„Ще играем, докато не ни кажат друго. Взимаме всички необходими мерки. Сменяме дрехите си вкъщи, след което е време за душ. Разделени сме по време на тренировките, но това е невъзможно на терена. Футболът е контактен спорт“, добави той.

В първенството на Никарагуа взимат участие 10 отбора, а до този момент са изиграни 11 кръга. Шампионът се определя след плейоф. Заелите първите две места в класирането се включват директно от полуфиналите, докато отборите от 2 до 6 място играят четвъртфинали.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още