Футбол в Аржентина също няма да има

| Световен футбол

Футболът на професионално ниво в Аржентина спира поне до 31 март заради коронавируса, съобщи ole. Решението все още не е обявено официално от правителството, но на практика самите футболисти вече го взеха на извънредна среща на профсъюза им.

Двубоят за Купата на аржентинската Суперлига между Ривър Плейт и Атлетико Тукуман преди три дни не се проведе, тъй като от Ривър заключиха стадиона си и не допуснаха нито играчите на Атлетико, нито съдиите и делегата.

Боливия и Чили също спряха провеждането на официални мачове. Аржентина не е засегната много от пандемията, като позитивните случаи са предимно хора от Европа.

На живо: Коронавирусът и спортът, последни новини

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още