Футболът в Япония спря заради коронавируса

dsport.bg

Футболните мачове на всички нива в Япония са отменени заради епидемията от коронавирус в страната. Мерките на Японската футболна федерация са предприети заради 850-те случая на заразени в страната.

Футболните срещи няма да се провеждат до 15 март.

Футболната лига ще положи всички усилия, за да предотврати разпространението на коронавируса и вече работи по възобновяването на всички официални мачове в средата на март.

Тазгодишното издание на маратона на Токио няма да има масов старт, като участие ще вземат само елитни бегачи и такива в инвалидни колички, обявиха организаторите на надпреварата днес. Решението е взето като предпазна мярка срещу разпространението на коронавируса COVID-19.

Токийският маратон е един от най-популярните и престижни в света, като се очакваше около 38 хиляди души от цял свят да застанат на стартовата линия на 1 март.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук