Футболът в Сърбия стартира на 30 май

| Световен футбол

Футболното първенство на Сърбия ще се поднови но 30 май без зрители и в променен формат, докато по-ниските лиги няма да продължат сезона, обявиха от футболната асоциация на Сърбия. Решението означава, че първите две нива ще играят още четири кръга, за да завършат редовния сезон. А плейофите за определяне на шампиона и за изпадане, изискващи допълнителни седем кръга, са отменени.

От сръбската централа заявиха, че решенията са взети след гласуване от страна на клубовете и в двете дивизии. 

"11 клуба от елитната дивизия гласуваха за съкращаване на сезона и 5 бяха против, включително Цървена звезда и Партизан. Само три клуба от втория ешалон гласуваха в полза на провеждане на всичките 11 кръга", обявиха от федерацията.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още