Футболист на Лудогорец благородна инициатива в държавата си – помага за осигуряване на чиста вода

dsport.bg

Ганайският футболист на Лудогорец Бърнард Текпетей използва празниците, за да помогне отново на региона, в който е израсъл в Гана. Нападателят закупи и инсталира механизирана сонда за вода в град Гамоа Олефреку в централния регион на Гана. Водният проект, предприет като част от инициативите на фондацията на Текпетей, има за цел да облекчи борбите, пред които е изправена общността при снабдяването с чиста вода.

Пускането в експлоатация бе във вторник 26 декември, а лентата преряза самия играч, който попадна в разширения състав на Гана за Купата на Африканските нации.

Нападателят на Лудогорец подчерта положителното въздействие на подобни инициативи върху живота на хората, като посочи, че обществото е преживяло години на трудности за получаване на качествена вода.

„Имахме успешна програма и това, което наистина има значение, е въздействието, което оказваме върху живота на хората. Може да видите колко щастливи бяха те. През последните години те страдаха за чиста вода и можете да видите как сега са развълнувани“, сподели Текпетей.

Водният проект е част от по-широка инициатива на фондацията на Бърнард Текпетей за изграждане на механизирани сондажи и водни системи за общности, изправени пред недостиг на вода.

От Лудогорец: Задържаният моряк не е служител на клуба

Лудогорец оцени 2023-а: Изпращаме една повече от успешна година в евротурнирите

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ