Футболисти в Англия се обявиха против маските на терена по време на игра

Планът да бъдат въведени предпазните маски по време на игра при подновяването на сезона във Висшата лига изглежда все по-неизпълним.

Редица футболисти вече са се оплакали, че не могат да дишат нормално, докато носят маска, тичайки, съобщава Mirror. Някои дори са се пошегували, че ако превенцията бъде приета официално, ще са им необходими кислородни бутилки, за да излязат на терена.

Всички 20 клуба от Премиър Лийг са готови да продължат плановете за рестартиране на шампионата, след като премиерът Борис Джонсън се обърна към нацията, относно мерките за излизане от кризата. Съществуват обаче редица разногласия за начина на провеждане на мачовете и мерките за сигурност по време на игра.

Освен маските, противоречия предизвиква и една от потенциалните забрани – да се плюе на терена по време на мач. Според повечето играчи, това е начинът да изчистиш гърлото си от излишните субстанции.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още