Намалиха със 70% заплатите в Барса, играчите ще помагат финансово на служителите на клуба

dsport.bg

Капитанът на Барселона Лионел Меси излезе с официално изявление от страна на играчите на първия отбор относно "ERTE", мярката за временни съкращения при "изключителни" обстоятелства, която от клуба ще активират, за да намалят заплатите на футболистите.

В изявлението Меси обявява, че играчите от първия отбор приемат предложението за намаление на възнагражденията им, което е предоставено от борда на президента Хосеп Мария Бартомеу.

Футболистите от първия състав на Барселона също така обмислят как да помогнат финансово на служителите на клуба в тежката икономическа криза породена от пандемията от коронавирус.

Заплатите в Барселона ще бъдат намалени със 70%. Играчите от първия тим на каталунците ще подпомогнат останалите служители в клуба, за да могат те да получават на 100% от възнагражденията си.

„Ако не говорихме до този момент, то причината беше, че търсихме най-добрия начин, по който може да помогнем на клуба“, пише в изявлението на Меси.

 “Освен 70-процентното намаление на заплатите по време на извънредното положение, играчите ще направим и друг принос, за да могат служителите да получават 100 процента от възнагражденията си, докато продължава кризата. Много бе казана и изписано относно първия отбор на Барселона по отношение на заплатите. Преди всичко, искаме да изясним, че ние винаги сме искали да приемем намаление на заплатите, защото разбираме, че това е извънредна ситуация и ние сме първите, които винаги сме помагали на клуба, когато е имало нужда. Много пъти сме правили това по самоинициатива, а в други случаи, когато сме считали, че това е важно.”

“Поради това, не спираме да се изненадваме, че вътре в клуба има хора, които е опитват да ни сложат под лупа и да ни поставят под напрежение да направим нещо, което ние винаги сме знаели, че ще направим. Всъщност, уговорката се забави с няколко дни, защото търсехме формула да помогнем на клуба и неговите служители в тези трудни времена.”

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още