Футболистите на Барселона не трябва да са наддали с повече от 2 килограма

dsport.bg

Футболистите на Барселона продължават с индивидуалните тренировки при домашни условия. Те спазват предписаните им програми и следят стриктно своето тегло и състояние.

Всяка седмица играчите трябва да отчитат по два пъти колко килограма тежат.

Максимумът, който е поставен на играчите е, че могат да наддадат с 2 килограма.

Засега отклоненията при футболистите варират от 0,6 до 1,5 килограма. Параметрите се смятат за приемливи, като се има предвид, че играчите са затворени вече повече от шест седмици.

Специалистите в Барселона също така следят индекса за мазнини, който също се очаква да бъде повишен. Параметрите, в които е разрешено повишаване на мазнините е от 0,3 до 0,9%. В този случай изчисленията са по-малко точни, тъй като играчите нямат устройства за изчисляване на процента на мазнините. Това ще бъде един от първите тестове, които ще бъдат направени, когато тренировъчният процес бъде възобновен.

Диетологът Тоня Лисарага е подсигурил необходимото мен на футболистите. Той е отправил подробни насоки на играчите що се отнася до храненето в продължителното време на пандемия.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ