Футболистите на Локо Пд помогнаха за благородна кауза

Валери Станков Валери Станков

Футболистите на Локомотив Пловдив се включиха в кампанията за събиране на средства за лечението на 32-годишния Ивайло Тенев от Пловдив. През 2010 година той е диагностициран със заболяването Множествена склероза. След подобна диагноза си отиде легендата на „черно-белите“ и българския футбол Аян Садъков.

Лекарите обаче дават шанс от 99% за пълна ремисия на Ивайло Тенев. За целта обаче трябва да бъде направена трансплантация на стволови клетки в клиника Пирогов в Москва. Подобно лечение обаче е скъпо и ще струва 45 000 евро.

В кампанията освен футболистите на Локомотив се включват и много фенове на футбола в Пловдив, като на ключови места има поставени специални каси, в които всеки желаещ може да дари сума, която да помогне за лечението на Тенев.

Всеки, който желае да помогне, може да дари пари, за да помогнем заедно за нов живот за Ивайло!

Ивайло Тонев Тенев

IBAN: BG96UNCR70001523606927

BIC: UNCRBGSF

Paypal: [email protected]

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още