Футболни деятели скочиха в защита на БФС (ВИДЕО)

dsport.bg

Редица футболни сеобственици, футболни деятели и ръководни фактори от хасковския регион скочиха в защита на ръководството на Българския футболен съюз. На официалния си сайт родната централа публикува интервюта със собственика на столичния Акедемик Вихър Данчев, благодетеля на ФК "Чико-Бунара" и други свързани с най-популярната игра у нас, в които те категорично отричат да им е бил оказван натиск свързан с провеждането на Конгреса на БФС.

Екипът на Димитър Бербатов подаде сигнал в прокуратурата срещу Боби Михайлов

Както е известно онзи ден кандидат-президентът на централата Димитър Бербатов и екипът му подадоха сигнал в прокуратурата, че Борислав Михайлов упражнява принуда върху клубовете, възползвайки се от служебното си положение. Също така е имало заплахи срещу родните тимове, които са се подписали в подкрепа на кандидатурата на Бербатов за президент на БФС.

Един от хората от екипа на Бербатов - Петър Величков, потвърди това в специално интервю за Дарик радио и dsport вчера.

Днес от БФС пуснаха няколко интервюта с ръководители на български клубове, които категорично отричат твърденията, че им е бил оказван натиск.

"Мога да ви кажа, че това са пълни лъжи и измишльотини. Те не граничат с действителността. Всеки е казал, но е недоказал. Това, че се търси някаква дата - 21 септември 2021 година. Може би г-н Бербатов и екипът му търсят някаква символика в тази дата. Защо трябва да се търси извънреден Конгрес, като февруари месец ще има редовен такъв. Интересно е защо трябва да се стига до лъжи. Моето лично мнение е, едно е да искаш да управляваш футбола в България, друго е да можеш и да си доказал, че можеш да го направи. Не може всичко да се базира на една измислена подписка, която се дава от една никому неизвестна адвокатска агенция. Дават ти се три попълнени листа и ти трябва само да се подпишеш. По този начин даваш своето съгласие. Аз него направих. След като има редовен президент в лицето на Борислав Михайлов, защо трябва да се създава излишно напрежение в пространството и между хората, които се занимават с футбол в страната. Аз знам от мои приятели и познати от футболното семейство в България, че бащите на "трите коня", които теглиха каляската на националния отбор, са звъняли и са упражнявали натиск върху клубове от вътрешността на страната. Как тогава да разчиташ на тези хора. Звъняха ми хора от екипа на Бербатов за среща и аз отказах. Лично Борислав Станков ми звъня, за да ме кара да присъствам и да ме увещава, че те са хората, които да направят промяната в българския футбол", каза собственикът на Академик Вихър Данчев.

"След като получихме обаждане от екипа на Бербатов от 36 клуба, които се състезават в Областна група и "В" Областна, присъстваха 27 клуба. Имаше доста хора, задаваха се въпроси. Някой не е наясно как функционира аматьорският футбол. БФС се явява администратор на едно спортно състезание. Няма под каква форма председателят на Зоналния съвет на БФС да ми влияе или да ме натиска да си променя мнението. Няма такъв вариант. Няма как да формираш мнението на отборите. Десет дни след срещата с Бербатов получихме един документи с искане за извънреден Конгрес. Получих и обаждане от Бербатов. Попита ме дали са разгледани документите и какво ни е мнението. Аз му казах, че целия Управителен съвет е решил, че не е сега момента за извънреден Конгрес, когато има насрочен редовен за февруари и казах, че няма да подкрепим това начинание", пък допълни Йордан Михайлов от "Чико-Бунара".

"Аз съм 28 години във футбола и до ден-днешен никой не ме е насилвал за кого да гласувам. Минал съм шест конгреса. Едно момче идва - събираше подписи за Порточанов. Казах му: "Не ме занимавай". С Бербатов беше същото, казах му: "Не ме занимавай, като дойде конгреса ще преценим за кого да гласуваме. Никой никога не ми е казвал за кого да гласувам", каза Ангел Колев, който е президент на ФК Димитровград.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ