Футболните агенти губят цяло състояние, някои може да приключат дейност

dsport.bg

Футболните агенти по цял свят ще загубят огромни суми под формата на комисионни, а някои от тях могат и да излязат от бизнеса в следствие на кризата, която се очаква след пандемията от коронавирус. Такова мнение изказва „Daily Mail”, посветен на хората, без които не се случва нито една голяма сделка в света на футбола.

Очаква се много агенти на по-ниско ниво да изхвърчат от бизнеса, тъй като няма да получат комисионни, които са си заработили за трансфери през лятото и януари. В това отношение агентите не са особено защитени. Ако даден отбор изпадне в несъстоятелност, то агентите няма да получат парите си. Освен това заплащането на суми към агентите няма да бъде приоритет за клубовете, които най-вероятно ще се борят за оцеляването си.

Разбира се, агентите могат да съдят дадения клуб, но това само ще забави процеса и ще разгневи ръководителите, които най-вероятно ще откажат да работят с тях занапред. Така малките компании ще останат на ръба на.

По-оптимистична изглежда ситуацията при маститите агенти, които най-вероятно ще преодолеят проблемите. Плюс това отборите ще опитат да платят по-скоро, тъй като те представляват повече състезатели от висока класа.

Вече се появиха много мнения, че с кризата, която ще настъпи, трансферните суми във футбола ще спаднат значително, а същото важи и за заплатите на футболистите.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук