Футзалният Златан Ибрахимович: Победата над Андора ни дава криле 

Добри Атанасов Добри Атанасов

Той е точно толкова висок, колкото Златан Ибрахимович, но практикува футзал. Въпреки нетипичния си за този спорт ръст, националът на България Пламен Стойков впечатлява с невероятен контрол над топката и мощен премерен удар. Неща все типични за Златан. Като се прибави и тактическата му грамотност  в тази игра, това го прави завършен футзалист.  Стойков направи снощи много силен мач срещу Андора и даде своя дан за успеха с 2-1. След нея в интервю за Дарик той заяви:
„Тази победа днес ни дава криле. Вярваме, че можем да продължим”. 

Почнахме с успех европейските квалификации по футзал

Запитан дали отборът на Андора е по-силен от предстоящия съперник на тима ни днес Сан Марино, Стойков отвърна: 
„Андора са доста сериозен отбор и по-силен от Сан Марино, които са на нивото на Малта, може би, или малко под тях. Ние нямаме право да подценяваме нито един отбор. Ние се целим в първото място в нашата група. Ще ни бъде много трудно. Албанците са много сериозен противник. Преди 3 години вече сме се срещали с тях в тази зала. Тогава те излязоха крайният победител. Надявам се с подкрепата на публиката и със себераздаване да постигнем добър резултат и да завършим на първо място в нашата група”

Чуйте цялото интервю с Пламен Стойков в приложения звуков файл.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук