Румънският мениджър Джовани Бекали разкри интересно подробност за преминаването на Кирил Десподов в Каляри от ЦСКА през зимата. Той пред румънското издание DigiSport, че италианците всъщност са имали намерение да купят Янис Хаджи.
В последния момент обаче лично се е намесил собственикът на "червените" Гриша Ганчев. Според импресариото той се примолил на съпругата на президента на италианския клуб да бъде предпочетен Десподов. 

"Имах оферта за Янис Хаджи от Бенфика и той щеше да е заместникът на Жоао Феликс, но сапунената опера с Атлетико провали трансфера. Цяло лято комуникирахме с португалците, но в крайна сметка нещата не се получиха."

"А през зимата беше пред трансфер в Каляри. Те идваха четири или пет пъти да го гледат, бяха просто влюбени в него и бяха готови да го купят на момента. Но в последния момент президентът на Каляри купи онзи българин Десподов. Президентът на ЦСКА Гриша Ганчев директно се помоли на госпожата на шефа на Каляри да му помогне, защото имаше трудности при продажбата на футболиста си и така стана трансферът. И Каляри взе Десподов, който се контузи в първия си мач и вече не играе в отбора. За тяхна сметка си е", добави Бекали пред DigiSport.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS