Ганев на срещи с кметовете във Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени

dsport.bg

Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев се срещна с кметовете на Велико Търново, Горна Оряховица и Павликени. Придружен от регионалния представител на федерацията Христо Илиев, двамата коментираха инфраструктурата и развитието на спорта в региона.

„Инициирах срещите, за да могат местните клубове да кажат какви проблеми имат", коментира Илиев. "Много важна тема са подрастващите. Навсякъде бяхме приети много топло и срещите минаха добре. Темата и на тримата градоначалници беше подобна. Най-големият град от нашите визити е Велико Търново. Там има университет, военно училище, но волейболът е позагубил традициите си. Въпросът е по какъв начин можем да помогнем. Във Велико Търново предстои да се направи многофункционална зала. И волейболът да намери своето място в нея", добави той.

"Федерацията търси контакти с общинските ръководства в лицето на кметовете за решаване на проблемите на клубовете", добави Ганев. "Разговорите бяха продуктивни. Ще помогнем навсякъде, където има нужда".

В Горна Оряховица представители на местния младежки парламент използваха визитата на президента, за да го разпитат как той лично се е запалил по волейбола. Ганев и Илиев посетиха гимназията в Павликени, която честваше годишнина.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още