Гарет Саутгейт с емоционално писмо към английските фенове

Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт написа емоционално писмо до всички английски фенове. Тази сутрин всеки запалянко, който се е регистрирал в системата на FA получи мейл с посланието на бившия централен защитник. Ето какво каза Саутгейт на английските запалянковци:

Скъпи английски фенове,

Тъй като сега трябваше да се събираме с отбора за мачовете на националния през месец март, реших, че е правилният момент да се обърна към Вас – нашите привърженици.

За всички в държавата ни най-големият ни фокус в момента – и в идните месеци – категорично е грижата за нашите семейства, подкрепата към обществото и единната ни работа срещу несравнимо най-екстремния тест, срещу който сме се изправяли от десетилетия.

От името на отбора и целия щаб, искам да използвам тази възможност да изпратя нашите симпатии към тези, които вече са изгубили любими хора. Нашите мисли са с Вас и с тези, които, за съжаление, ще пострадат в бъдеще.

По начина, по който Вие се обединявахте, за да ни подкрепяте, сега трябва всички заедно да работим в битката срещу вируса, който причинява физически и психичеки проблеми на толкова много. Затова Ви моля, продължавайте да спазвате препоръките за хигиена и всички разумни предпазни мерки, за да контролираме разпространението на вируса и да предпазим най-уязвимите от него.

Тази отговорност е на всички нас.

Ние също така сме напълно наясно с икономическите неясноти, които афектират много бизнеси и в последствие – всяко едно семейство. Предизвикателството на изолация заедно със загубата на рутината от ежедневния социален и работен живот, ни дават шанс да се изправим и срещу проблемите с псичхиеското здраве. Децата ни могат да се чувстват уплашено и несигурни. Не е нормално за всеки един от нас и ще трябва да се изправим срещу проблемите си.

Пазете се един за друг. Моля, не страдайте сами и помнете, че нашата велика страна е преминавала и през други огромни предизвикателства, ще преминем заедно и през това.

Трябваше да играем следващата седмица и да представим страната ни това лято, но сега оечивдно не е време за нас да застанем под светлината на прожекторите. Героите ще бъдат мъжете и жените,  които непрестанно и неуморно работят в болниците и медицинските центрове, за да се грижат за нашите семейства и приятели. Те няма да получат индивидуални награди, но всички ние знаем, че важността им е отвъд всичко, което ние постигнем на терена.

Когато ние играем отново като националния тим на Англия, ще бъде във време, в което не само нашата страна, но и целият свят ще върви по пътя на оздравяване. Надявам се, че всичи ще бъдем близко един до друг и ще бъдем готови за красивото разсейване, наречено футбол.

Да играем на Европейско първенство слдващото лято все още ще е възможно за целия ни отбор, затова не трябва да губим нито един момент, мислейки за отлагането на състезанието.

Сигурен съм, че когато моментът настъпи, ще бъда изключително горд да бъда лидер на този тим.

Още веднъж от името на всички нас, желая на Вас и Вашите семейства сила и любов, за да се справите през идните предизвикателства.

С най-добри пожелания,
Гарет Саутгейт

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още