Георги Аврамчев: Има външна намеса, използвали са странични препарати

dsport.bg

Президентът на родната федерация по плуване Георги Аврамчев коментира трите положителни проби на национали по плуване. Пробите са взети на 4 февруари в София.

"От две години използваме еднакви витамини и досега са дали над 50 отрицателини проби. Не доумявам как са се постигнали тези три положителни. Това говори, че има външна намеса. Самите състезатели, които са пълнолетни, са използвали препарати, които никой не е ползвал. Ние ще проведем собствено разследване. Искам да успокоя - декември, януари, февруари всички останали проби са отрицателни. Някой си е позволил да използва страничен препарат", заяви Аврамчев пред bTV.

"Дисциплината не е нарушена, много стриктно се спазва. Съгласете се, че не можем да сложим някой да ги пази. Ако реши, всеки може да вземе странични стимуланти. Не очаквам други положителни проби. Сигурен съм, че всички витамини, които се дават, са проверени", каза още президентът на родната централа.

Трима наши национали по плуване са с положителни проби за допинг

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още