Черноморец направи първа тренировка за новия сезон. "Акулите" бяха изведени за заниманието от новия си старши треньор Георги Чиликов.

Сред футболистите, които излязоха на терена, личаха имената на деветима нови, част които имат опит и в родния футболен елит. Това Венелин Филипов, Петър Патев, Яни Николов, Мирослав Радев, Цветан Филипов, Сава Савов, Венцислав Славов, Николай Дросев и Стойчо Атанасов.

Преди тренировката традиционно бе отслужен молебен за здраве и успех. Георги Чиликов и спортно-техническият директор на клуба - Слави Костенски - пък разрязаха специално приготвената торта с емблемата на "Черноморец" и надпис "Успех". След това футболистите се прибраха в съблекалнята, където новият наставник ги запозна със своите изисквания. След повторното си появяване на терена, треньори и футболисти първо поздравиха присъстващите привърженици, след което започна и същинската част на тренировката.

Час и половина преди да започне заниманието пък Георги Чиликов и Слави Костенски се срещнаха на стадиона с фенове на отбора. Двамата отговориха на всички въпроси, които вълнуваха привържениците.

„Напълно нормално е да има билети. Трябва да се промени мисленето. Говорим за 2-3 лева. Това е морална подкрепа, а не толкова финансова. За цял сезон картата ще е 100-120 лева, като има и подарък фланелка. Това не дава гаранция за успехи, но дава предпоставки. Да имаме малко по-европейски облик.

90 процента от новите са бургазлии. Реално отбора ще го видите в края на юли. Според мен на 99 процента новите ще останат. Ако в някои контроли направят страхотни игри… Както на Живко Петков му изскочи за Етър. Обади се, беше абсолютно коректен.

Който скатава, ще има проблем с мен. Няма да се съобразявам с никого. Сърдити старчета не искам. Ако някой е сърдит, заминава си. Спираме с приказките.

Трябва да променим нещо. В края на юли ще знам за себе си на кои мога да разчитам. 16-17 човека ще са.

Ще има промени и в школата, да завъртим и там колелото. Да вкараме един-двама по-млади.

Ще направим карти на ветераните. Трябва да им засвидетелстваме уважение“, коментира Чиликов пред феновете.

Директор на Черноморец подаде оставка

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS