Старши треньорът на Спортист Георги Чиликов даде интервю пред клубния сайт между първия и втория кръг на Втора лига. На старта Спортист загуби с 1:3 срещу Беласица, а в събота посреща Спартак Варна.

Г-н Чиликов, изминаха няколко дни от първия шампионатен мач срещу Беласица. Какви изводи си направихте?

Като цяло съм доволен от раздаването на футболистите. Не мога да се оплача от това естество. След като си отбележиш 2 автогола до 30-ата минута няма какво повече да искаме освен загуба. Успяхме да се върнем, но прекалено късно. С оглед на събитията заслужихме загубихме след груби индивидуални грешки. В крайна сметка за всичко има обяснение. Вече казах, че за резултатите съм виновен аз. Момчетата дадоха максимума от себе си и аз не мога да се оплача.

Анализирахте ли грешките и на какво се дължат? Липса на концентрация, сработка…?

– За много неща може да говорим. При положение, че тръгнахме с 4 човека с договори, а сега има горе-долу имаме 12-13 човека с договори, логично да няма сработка. Лошо стечение на обстоятелствата с тези на практика два автогола, което не беше приятно и не беше мечтания дебют, но футболът е това.

Предстои мач срещу Спартак Варна, който има високи амбиции, а и вие работехте доскоро там?

– При всички положения, както с Беласица, сега ще кажа същото – излизаме за победа. Не ме интересува срещу кой играем. Това съм казал и на момчетата. Искам да се раздадат на максимум и да излезем за победа. В крайна сметка каквото сме си заслужили. Това, че е Спартак Варна няма значение. Разбираемо е, че по много причини са фаворит, но в моята глава фаворити няма.

Ще има ли разлика в настройката за този мач?

– Не. Гледайки всички мачове във Втора лига, не виждам отбор, който можеш да подцениш или който да направи огромна разлика. Всеки мач е като финал.

Очаквате ли още нови попълнения?

– При всички положения. Много трудно става това нещо поради много причини. Трудно се намират играчи. Много отбори са с големи амбиции във Втора лига и както се казва не останаха футболисти. Ще направим всичко възможност да попълним отбора с още 2-3 нови попълнения. Така ще е до зимата, а после ще видим. Дори да не стане, трябва да се надяваме да няма наказания и контузии и ще се борим за всяка точка.

БФС смени часовете на всички мачове от efbet Лига заради жегите

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS