Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков се включи в първото заседание на новия Борд на ФИБА Европа. В столицата на Словения – Любляна, новият президент на европейската централа Хорхе Гарбахоса събра колегите си за среща, като следващата такава ще е през есента в Швейцария. Той разясни на колегите си до къде са стигнали преговорите с Евролигата по отношение на календара и структурата на европейските клубни турнири.

На заседанието новият Борд бе приветстван лично от президента на ФИБА Хаман Нианг и Генералния  секретар на световната централа Андреас Заклис. Гост бе и президентът на УЕФА Александър Чеферин.

В Любляна бе утвърден съставът на постоянните комисии за следващия мандат.

Единодушно Глушков бе утвърден за вице-президент на Техническата комисия на ФИБА Европа. Изпълнителният директор на БФБаскетбол Филип Виденов пък вече е член на Младежката комисия. Елеонора Рангелова вече ще е член на Комисията по състезанията.

Интересен е и фактът, че член на Женската комисия във ФИБА е Михаела Везенкова. Дъщерята на члена на УС на БФБаскетбол и президент на Балкан Сашо Везенков и сестра на MVP на Евролигата за сезон 2022/2023 и Спортист номер 1 на България представлява Кипър в комисията.

Росен Барчовски: НБЛ се нуждае от лидер, който да поведе клубовете

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS