Мининистърът на младежка и спорта Георги Глушков коментира информацията, че Александър Везенков има намерение да напусне баскетболната асоциация на САЩ и Канада и да се върне в Олимпиакос.

Обрат: Везенков избра Олимпиакос, очаква решението на Торонто Раптърс

Глушков е първият играч от Източна Европа, който стига до НБА и посъветва Везенков да премисли добре ситуацията.

"Мисля, че аз единствен мога да го разбера. Той беше поставен в много тежки условия, но за да може да се пребори за мястото си, той трябваше да получи реален шанс. Треньорът трябваше да му даде 20 мача, в които да го остави в игра по над 20 минути. Сигурен съм, че ако на него му беше даден такъв шанс, той щеше да направи неща, с които много да ни зарадва", каза председателя на БФБ.

Бивш съотборник на Везенков в Сакраменто се изказа ласкаво за българина

"Вместо това се случи така, че той получи толкова минути, колкото да не може да покаже какво може и да бъде неудовлетворен от самото си присъствие в НБА. Не знам дали решението му (за завръщане в Олимпиакос) е крайно, но аз лично, от дистанцията на времето, бих му препоръчал нещо друго - НБА е друга планета и младите в България много я гледат и много се увличат. Мисля, че след години, ако той наистина се върне в Гърция, ще съжалява, защото не е използвал до край своите възможности. Аз също като него имах договор за две години и трябваше да го изпълня, но тогава нямаше кой да ме посъветва", призна Глушков, който игра за Финикс Сънс през сезон 1985/86.

Александър Везенков записа участие в 42 мача за Финикс, но само в четири от тях остана на терена 20 или повече минути.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS