Техническият директор на БФС Георги Иванов излезе с официална позиция по повод кадрите от съблекалнята на националния отбор на стадиона в Каунас, които бяха разпространени от литовските медии.

В Литва останаха разочаровани от вида, в който националите оставиха съблекалнята (СНИМКА)

Бившият централен нападател се обърна към медиите и футболната общественост в страната чрез БТА, за да изрази разочарованието си. Той гарантира, че "внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация". И не приема за колегиално да се разпространяват подобни кадри от страна на домакините. Също така се знае, че "футболната съблекалня е храмът на футбола и той е неприкосновен", а да се "правят снимки на съблекалнята на противника прекрачва границата на морала".

Ето и пълният текст на официалната позиция:

"Изключително съм разочарован от изтеклите кадри от съблекалнята на българския национален отбор след мача с Литва, но съм още по-разочарован от публичната реакция на неодобрение към футболистите ни. Всеки, който е играл футбол, е наясно, че съблекалнята не е лаборатория и е нормално след мач да се събере голямо количество отпадъци. Внушенията, че нашите играчи съзнателно са оставили съблекалнята в пълен хаос, са откровена манипулация – лично аз видях, че стаята бе подредена при нашето напускане, а какво и защо се е случило впоследствие няма как да знам. Всички знаете, че националният отбор отпътува от Каунас непосредствено след мача, но въпреки това се постарахме да оставим съблекалнята в нормален вид. За мен е абсолютно недопустимо да се разпространяват кадри от страна на домакините – никога в моята кариера не съм си позволявал да постъпвам по този недостоен начин спрямо който и да е съперник. Съблекалнята е храмът на футбола и той е неприкосновен. Наясно съм с добрия пример на Япония, но ви гарантирам, че няма случай, в който опонентът на България да е почиствал изрядно съблекалнята си след мач. Разбира се, не мога да го потвърдя със снимкови доказателства, тъй като да снимаш противникова съблекалнята за мен прекрачва границата на морала. Гарантирам ви, че никой от българския щаб няма да си позволи да снима литовската съблекалня след гостуването им през октомври у нас. Достойнството ни не го позволява".

Черноморец Бургас получи покана за Втора лига

Световен шампион и рекордьор във Висшата лига идват за ''Мача на Надеждата''

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS