Георги Иванов: Всички национални отбори ще играят с една система, обсъждаме унгарския модел

dsport.bg

Новият технически директор на БФС Георги Иванов-Гонзо даде първото си интервю. Той говори пред камерата на футболния съюз.

„Всички мечтаем България да стигне до там, където сме били и преди. Това е много дълъг път и процес, който трябва да се прави крачка по крачка. Ако смятаме, че сега ще започнем да правим нещо и утре ще имаме резултат, то това е една голяма грешка. Това е естествен процес, който трябва да се извърви стъпка по стъпка. В този процес трябва да влязат всички – президенти на клубове, директори на школи, така също и децата, които ще бъдат обучавани. Много е важно всички да работим заедно за доброто на българския футбол“, каза Иванов.

„В масовия спорт без Министерството на образованието и без Министерството на спорта няма как да стане. Всички програми, които имаме ще паднат в канала“, заключи бившият нападател.

Той разкри какви са плановете за работа с националните отбори. „В краткосрочен план ще унифицираме всички национални отбори да играят по една и съща система и по един и същи начин, за да може преходът от юноши, младежи и мъже да бъде горе-долу по един и същи начин. Преходите от 17 към 19, от 19 към 21 да бъдат по-плавни и всички тези футболисти да идват спокойни, когато са повикани за първи път и да знаят какво трябва да правят.

Ние трябва да следваме твърдата линия за подмладяване. Имаме добри млади играчи, които тепърва ще се развиват. Трябва да дадем самочувствие на тези играчи, защото при всички положения ще има лъкатушене във формата им“, заяви Гонзо.

„В момента обсъждаме унгарския модел и система при стимулирането на клубовете за изграждането на млади футболисти. Това е една от програмите, които гледаме. Има лектори и хора от УЕФА, с които обсъждаме нещата. Смятам, че БФС изготвя програми, които ще се развиват по различен начин от това, което е било досега“, допълни той.

Георги Иванов декларира, че клубните пристрастия не го интересуват. „Аз, което мога да гарантирам от моя страна, че от ден първи, в който съм в БФС ще работя само за доброто и благото на България. Не ме интересуват никакви клубни пристрастия“, каза Иванов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ