Георги Китанов: Астра е добра стъпка в моето развитие

Вратарят на Астра Гюргево Георги Китанов разказа в интервю за dsport.bg и Дарик радио за престоя си в румънския тим, където в последните 10 мача е твърд титуляр. Неговият отбор, в който той премина през лятото, се намира на 7 място във временното класиране с 16 точки.

"Избрах Румъния, тъй като нивото на футбола там е добро. Преминаването ми в Астра е добра стъпка в моето развитие. Чувствам се като у дома си. Последните 10 мача играя редовно. Конкуренция ми е румънският вратар Давид Лазар. Има уважение помежду ни. Отборът ни е седми с 16 точки. Целите ни са доста високи. Търсим място в тройката. Мястото ни в момента не отговоря, на качеството, което имаме", каза 24-годишният Китанов.

Юношата на Черно море сподели, че винаги е готов да се отзове при повиквателна в националния отбор, ако получи такава.

"Никой от националния отбор не ме е търсил. Не зная да се ме наблюдавали, но вероятно имат информация.  Да, искам да съм в националния отбор. Чест за всеки един футболист е да защитава цветовете на родината".

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още