Защитникът на Лудогорец Георги Терзиев определи приятелския мач срещу Ференцварош, загубен с 0:3, като много полезен за подготовката на „орлите“ за мачовете от квалификациите в Шампионска лига.

„Изиграхме едно добро полувреме - предвид разиграванията, които правихме, и класата, която притежава опонентът. През второто някои неща наклониха везните към противника и затова се получи така“, заяви защитникът след проверката в Австрия.

Терзиев коментира и състава на унгарския шампион: „Силна проверка, играят всяка година в Европа. Добре е, че изиграхме такъв мач. Пътят, по който сме тръгнали, е такъв. Със сигурност беше нестандартна подготовката. Времето беше малко, но така беше за всички“.

Той направи паралел между продължителността на сегашната подготовка спрямо тези в предходни години: „Ако обикновено една подготовка е 35-40 дни, сега е някаква смесица. Дано сме намерили рецептата и да сме подготвени. Малкото време не е оправдание. Мисля че надградихме спрямо месец по-рано. Бяхме доста време заедно, наблягахме на тактически неща, които ще дадат отражение в официалните мачове“.

Унгарският шампион смачка Лудогорец

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS