Старши треньорът на Левски Георги Тодоров обяви, че защитникът Янис Каргас вероятно ще напусне отбора. Наставникът на „сините“ намекна, че в следващите дни ще има и други напускащи.

„Проблемите са много. Един от проблемите е финансово и задача номер 1 е оцеляването на клуба. Четири месеца футболистите не са получавали заплата, а служителите малко по-малко. Вероятно, защото има изисквания на четирима от чужденците е плащана заплата, както и на Станислав Иванов. Ситуацията е много тежка. Това, което заварих е трагедия“, коментира Тодоров в интервю за телевизия „7/8“.

„Няма да има никакво търпение. Днес напусна Мартин Райнов. Вероятно и Каргас ще напусне. Евентуално ще има и други хора, които в следващите дни ще се разбере“, добави той.

„Ще играем само с юноши.“

„Аз съм казал, че ще остана, докато съм необходим. Започнахме днес. Имаме три седмици. Трябва първо да се освободим от хората с големите заплати и след това трябва да търсим нови футболисти. Върна се Деян Иванов. Изключително трудно ще бъде да сглобим боеспособен отбор с наличните футболисти. Имаме един Робърта, който е добър футболист. Има запитвания за доста футболисти. Решение на собствениците е кой ще бъде продаден“, допълни треньорът на Левски.

„Ние почти цял ден бяхме заедно днес с Наско Сираков и Тити Папазов. Нямането на пари кара всеки един футболист да се дърпа и да се замисля. Призовавам феновете на търпение. Ние съществуваме благодарение на феновете. Призовавам да не се похарчи Сираков за втори път. Сираков трябва да бъде в Левски. Ако се намерят средства и се направи селекция, и Сираков бъде силен в съблекалнята на Левски, Левски ще успее. Иначе Левски загива. Става въпрос за безумни заплати за нашата действителност. В никакъв случай Левски няма да слага тирета и такива неща. Убеден съм, че Левски няма да слага нито тирета, нито запетайки“, каза още Георги Тодоров.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS