Властите в Германия се готвят за проблеми с привържениците на Англия и Сърбия след мача на двата отбора на Европейското първенство. Срещата е от група С и е в неделя вечерта от 22 часа.

Има сериозни опасения от сблъсъци. В тази връзка, за да се избегне възможността голям брой фенове да се напият, полицията поиска на стадиона да се сервира само бира с ниско алкохолно съдържание от 1%, съобщава Sky News. Освен това е предвидено зрителите да могат да консумират бира само в специалните зони, където се продава, а не свободно ползване.

Прогнозите са, че на мача ще пристигнат около 40 000 английски фенове, а тези от Сърбия няма да са повече от 8 000. Мачът вече е класифициран като "високо рисков", което изисква допълнителни мерки за сигурност.

„Между двете групи има хулигани“, предупреждава главен инспектор Кристоф Бургарт. „Сред сърбите има много хулигани, а англичаните понякога стават доста агресивни, когато пият.

Според "The Guardian" около 400-500 фенове на сръбския отбор пристигат с единствената цел да се бият с англичаните.

По време на финала на Европейското първенство се очаква 22 000 полицаи да дежурят всеки ден. Отделно на помощ в Германия пристигат 16 000 служители на реда от други страни.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS