Германският съд блокира гласуване срещу спонсор на Байерн от Катар

dsport.bg

Германският съд не позволява на акционерите на Байерн Мюнхен да подложат на гласуване партньорството между клуба и "Катарските авиолинии", съобщава ДПА. 

Договорът между Байерн и катарците трябваше да бъде разглеждан като една от точките на предстоящото Общо събрание на акционерите (ОС), но това не е законно. Предложението беше внесено от юриста Михаел От, но участниците в ОС не разполагат с такива привилегии. 

Настоящият договор на Байерн с "Катарските авиолинии" е до 2023-а година и феновете на клуба са против неговото подновяване. Причина е лошата слава на страната в третирането й на човешки същества. Очаква се Байерн да се откаже от партньорството си с "Катарските авиолинии" едва след края на настоящото споразумение.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още