Германските клубове сами ще изкарат 7 дни карантина

Германските тимове от Първа и Втора Бундеслига сами ще си наложат карантина в срок от 7 дни., пишат медиите в страната. Имаше план те да бъдат изолирани поне за 2 седмици, но в крайна сметка това няма да стане.

Доста тимове, начело с Байерн Мюнхен, вече обявиха, че футболистите ще бъдат събрани за седмица, като това ще представлява своеобразен лагер. Очаква се срещите от Първа и Втора Бундеслига да започнат от 15 или най-късно от 22 май.

„Не трябва да минават две седмици, така каза здравният министър. Периодът ще бъде определен от местните здравни власти", заяви министър-председателят на Бавария Маркус Зьодер.

Футболът в Германия се завръща през втората половина на май

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още