В Германия имат опасения, че терористични атаки като тази в концертната зала "Крокус" може да се случат на Евро 2024. Германските власти са получили заплахи подобни на терористичната атака в Москва.

„Европа, а с нея и Германия, са под прицела на джихадистки организации, особено на Ислямска държава, каза германският министър на вътрешните работи Нанси Фезер.

Длъжностни лица отбелязват, че Европейското първенство може да се превърне в привлекателна цел за джихадистите терористи.

Възможен сценарий е координирана, широкомащабна атака като тази, която видяхме наскоро в Москва. Ислямска държава определено е най-опасната група, според Томас Халденванг, ръководител на Федералната служба на Германия.

По-специално пропагандата на Ислямска държава наскоро публикува колаж, показващ бунтовник с картечница на футболен стадион. Надписът към снимката гласеше: "Вкарайте последния гол!"

Халденванг отбеляза, че Ислямска държава изпраща свои поддръжници в Западна Европа под прикритието на хора, напускащи Украйна.

„Най-голямата заплаха за сигурността са „вълците единаци“, добави Халденванг.

Той посочи като пример 25-годишния мъж от Афганистан, който в началото на юни уби полицай и рани петима с нож в Манхайм.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS