Героите от САЩ’94 Ивайло Йорданов и Бончо Генчев дадоха старт на „Грабни Купата“ в Горна Оряховица

dsport.bg

Двама от героите на САЩ’94“ дадоха старт на футболния турнир „Грабни Купата“ в Горна Оряховица. Стотиците участници и зрители на ст. „Локомотив“ приветстваха легендарните Йвайло Йорданов и Бончо Генчев, всеки искаше да се снима за спомен с двама от златното българско поколение. И двамата са оставили значима следа в местния футболен тим, в националния отбор и в лисабонския гранд Спортинг.

Редом до легендите сред официалните лица бяха още кметът на града инж. Добромир Добрев, зам.-кметът за „Икономическо развитие, спорт и международни връзки“ Стефчо Алипиев, председателят на „Асоциация спорт в свободното време“ Анатоли Илиев и др. Празничното настроение се засилва от факта, че тази година Горна Оряховица е определен от АCES Europe за „Европейски град на спорта“.

„Радваме се да виждаме повече подобни прояви, повече хора да спортуват по стадионите и залите. Горна Оряховица е част от голямата верига от надпревари и е това се случва в годината, когато сме с титлата „Европейски град на спорта,“ каза кметът Добрев. След това с емоционално приветствие към присъстващите се обърна Бончо Генчев, а Ивайло Йорданов пожела успех на всички участници с призива да се забавляват от играта през уикенда.

Надпреварата „Грабни Купата“ събира елитните аматьорски отбори от региона, които ще излъчат нови два тима с визи за големия финал в Албена през есента. Досега своите финалисти определиха турнирите по минифутбол в Стара Загора, Пазарджик и Сандански. Сега на легендарния ст. „Локомотив“ в Горна Оряховица финалната схема за есента ще се запълни с нови два състава. Още в първия ден в групите се оправдаха прогнозите за много оспорвани мачове. Утре, неделя двубоите продължават от 9.30 ч. с директните елиминации от четвъртфинали нагоре, около 12.00 ч. ще започне финалът, веднага след това е награждаването и закриването на турнира.

Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

След Горна Оряховица този уикенд, веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ продължава с регионалните надпревари последователно в Монтана (29-30 май), София (5-6 юни) и Варна (12-13 юни). Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена. Все още има по няколко свободни места за допълване на схемите с отбори в тези 3 града, тъй че можете да се запишете за квалификациите чрез сайта на проявата: www.grabnikupata.bg.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още