Гешев: Ще направим всичко възможно да си приберем Божков

Главният прокурор каза, че собственикът на Левски може да получи и психологическа помощ

dsport.bg

Главният прокурор Иван Гешев коментира думите на Васил Божков, който тази сутрин обяви пред бТВ, че няма да се прибере в България, защото се страхува за живота си. Гешев заяви, че ще бъде направено всичко възможно Божков да бъде върнат у нас и да не се страхува.

Васил Божков: Опасно е да се върна в България, страхувам се за живота си

„Не съм запознат с подробности от разследването, защото не съм наблюдаващ прокурор. Няма да коментирам досъдебно производство. Аз отговарям за целите и стратегиите“, започна Гешев.

„Българските граждани искат справедливост и ние им я даваме. А сега някакви хора, за които е ясно какви са, изведнъж стават жертви, как така се страхуват толкова много тези олигарси от криминалния преход? Защо не се страхуват хората, които живеят в мизерия и не могат да си плащат данъците, защото едни други спестяват половин милиард лева? Правим така, че да изправим пред българския съд всички хора, за които има данни за криминални деяния.“

„Ще направим всичко възможно, за да си приберем г-н Божков и ще направим така, че да не се страхува. Ако трябва ще му осигурим и психологическа помощ“, добави той.

Иван Гешев: Васил Божков е със седем обвинения, издадена е европейска заповед за арест

"Нове Холдинг": Държавният апарат работи срещу законите си, в опит да унищожи частен бизнес и Левски

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още