Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Райън Гигс направи любопитни разкрития за Луис ван Гаал, който в продължение на два сезона бе начело на „червените дяволи“.

В интервю сегашният селекционер на Уелс признава, че нидерландският специалист е един от най-странните хора в света на футбола. Гигс бе в щаба на Ван Гаал, докато той ръководеше манчестърския клуб.

„Ван Гаал беше различен. Много доминиращ човек. Когато го срещнах за първи път, той ме удари в стомаха. Трябваше да го срещна в хотела, той отвори вратата, изгледа ме от горе до долу и каза „В добра форма си”, а след това ме удари в стомаха. Беше силен удар и не знаех какво да правя“, споделя Гигс.

„Просто той беше такъв. Беше много доминиращ и ще ви каже всичко право в лицето. Ван Гаал се грижи за своя екип и футболистите си. Много добър човек, но просто много странен“, допълни уелсецът.

Гигс бе и част от щаба на Ван Гаал, който бе остро критикуван за стила на игра, който се опитваше да наложи в Манчестър. През 2016 година той бе уволнен.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS