Гимнастички с апел за финансова подкрепа

dsport.bg

Елена Дукова е генерален секретар на Българската федерация по естетическа групова гимнастика и член на управителното тяло на Международната федерация в този спорт. 

Същевременно тя е треньор и съдия от Спортен клуб по художествена гимнастика Академик. 

Националният отбор-жени по естетическа групова гимнастика поднови подготовка преди дни след паузата заради пандемията.

"Момичетата са двойно по-амбицирани сега. Намират се в добра форма, предвид дългото отсъствие от залата. Готвим се както за европейското първенство в Москва през октомври, така и за световното, което трябва да се проведе в София от 18-и до 22 ноември. Дано обстановката в света позволи провеждането им", сподели Елена Дукова.

"За съжаление, заради противоепидемичните мерки нашата зала на стадион "Васил Левски" не може да бъде използвана достатъчно дълго време, колкото е необходимо. Нашето желание е да организираме лагер за отбора, каквито лагери се провеждат от федерациите на всички други спортове. Това, че нашият спорт не е олимпийски, не означава, че тези момичета не са спортисти и не са амбицирани да представят достойно България. Повечето от гимнастичките от националния отбор по естетическа гимнастика са едновременно с това и елитни индивидуални състезателки по художествена гимнастика, участват и в клубните ансамбли. Двата спорта се допълват, но няма да крием, че на момичетата е доста тежко и тренират изключително много. За съжаление, от 2016 година ние не получаваме никакво финансиране от Министерството на младежта и спорта и определено имаме финансови затруднения."

"Затова нашият апел е, ако се намерят добри хора, които да уважат труда на тези момичета, те да ни помогнат за организирането на този лагер в страната. За което благодарим предварително", завърши Елена Дукова.

А банковата сметка, на която евентуални спомоществователи могат да откликнат е:

Банка ОББ

БФЕГГ

Плащателна сметка: 

BG 64 UBBS 8888 1000 9773 59

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още