Големите ще обсъждат реформата в груповата фаза на Шампионската лига

dsport.bg

Желанието на УЕФА за реформа в Шампионската лига ще бъде обсъдено на онлайн среща от представители на големите европейски лиги. Идеята е да изчезне груповата фаза на турнира.

Европейската футболна централа има желание да премахне настоящата групова фаза, която включва групи от по 4 отбора, които играят всеки срещу всеки на разменено гостуване. Този формат ще бъде заменен от формат, в който 32-та клуба ще играят срещу 10 различни противника в един мач.

По този начин УЕФА се надява с повече мачове да генерира по-високи доходи и да предизвика по-голям интерес към турнира.

Тази реформа на този етап не е срещнаха голяма съпротива и бе подкрепена от шефа на Европейската асоциация на клубовете Андреа Аниели, който е и президент на Ювентус.

От своя страна обаче европейските лиги искат да си гарантират, че всяко едно разширяване на международните турнири няма да засегнат вътрешните първенства, което означава, че няма да бъде прието Шампионската лига да се играе и през уикендите.

Властите в Германия: Ливърпул няма как да влезе в страната

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още