Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов говори след спечелените бронзови медали от efbet Лига и класирането за европейските клубни турнири. Той припомни как тимът е изиграл първи си официален мач в столичния квартал Люлин, а сега ще се състезава в Европа.

В последния кръг от българския шампионат ЦСКА 1948 завърши наравно 0:0 срещу Локомотив Пловдив в Бистрица. 

„Тежък мач днес. Повече психически тежък. Важен е резултатът. Успяхме да извоюваме бронзовите медали и директно се класирахме за Лигата на конференциите, което беше една от целите. Остава една малка горчилка от загубения финал за Купата, но сезонът мисля, че е много добър“, каза Гьонов.

„Безценни са тези медали, едва ли много хора могат да го оценят, да го видят. Тръгнахме от едно игрище в Люлин. Там беше първият официален мач. Виждате тази купа (за третото място) и промоцията в Европа. Наистина безценно“, добави той.  

„С господин Рибарски работим вече три години. Успя в един тежък момент да вдъхне кураж и една много добра тактическа дисциплина. Аз мисля, че той ще се съгласи да води отбора в следващия шампионатен сезон и в Лигата на конференциите“.

„Ние имаме договорени отношение със стадион „Васил Левски“. В България стадионите се броят на пръстите на едната ръка стадионите, които имат лиценз за европейските мачове. Там ще домакинстваме. Надявам се, че с едни добри резултати ще променим политиката в бъдеще“, каза още един от директорите на ЦСКА 1948.  

ЦСКА 1948 сграбчи бронзовите медали, но голямата награда е историческо евроучастие

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS