Гонзо: Левски ще го бъде винаги

Стефан Стоянов Стефан Стоянов

Спортният директор на Локомотив Пловдив Георги Иванов даде своя коментар за случващото се с любимия му Левски.

"Следя какво се случва с Левски. Разбира се, това което по медиите се пише. Левски ще го бъде винаги. Най-голямата инвестиция на Левски е публиката. Дори и при най-лошия сценарий. Имат добра школа, юноши, които могат да играят. Но винаги ще има интерес към Левски от спонсори. Може да не е същия бюджет, който слушам по медиите сега - 1,5 - 2 милиона на месец. Това бе бюджетът ни за година, когато аз бях директор там. Дори да има сътресения, Левски няма да последва съдбата на ЦСКА", заяви Иванов пред Дарик и dsport.

"С такива инвестиции се развива един клуб. Футбол се прави с пари. Най-важното е клубът да инвестира в базата. Това ръководство инвестира. След това клубът трябва да докара добри играчи и треньори, които да вдигнат нивото до средно европейско. Не може всеки път да взимаш играч за 6000 евро и да го продадеш за милиони. Това се случва 1 път - другите 10 пъти - не", добави бившият нападател на "сините".

"Да, критично е положението. Футболният клуб, каквото и да стане, ще го има. Под каква форма, това ще бъде спрямо финансите и спонсорите. Няма шанс Левски да не доиграе първенството. Дори да има задължения към НАП, има разсрочване. Аз този филм съм го гледал. Ако се договориш с някой да разплащаш задълженията, няма проблем", добави още той.

"Може би ще има сътресения при футболистите. При новите най-вече може да има психологически натиск. Но Левски си е Левски. Докато има публика и интерес, Левски ще го има.  Няма шанс да Левски да не доиграе първенството. Убеден съм", повтори още един път той.

"Първо един играч трябва да мисли за собствената си кариера. Ако на един играч не могат да му бъдат задоволени финансовите претенции, лятото може да си тръгне. Но ако преди това не са се раздаде, няма да има кой да му предложи нова работа. Вярно, парите са важни, но когато имаш достойнство, чест, това е по-важно отколкото парите", сподели още той.

"Левски е голяма реклама. Винаги ще се намерят хора, които да искат да дават пари за клуба. Предимствата да си собственик на Левски са много. Левски е най-обичаният клуб в България. Не вярвам да не се намери човек, който да помогне. Не знам дали в такива измерения може да помага", каза още Иванов.

"Винаги ще се намери човек, който да издържа клуба и да го държи нормално състояние. Абсурд е феновете да поемат издръжката на клуба. Този филм съм го гледал. Това е невъзможно. Правили сме такива инициативи. Абсурдно е да се случи", добави легендата на "сините".

"При всички положения ще има състресения. Футболистите са наемници. Те са дошли заради проекта и заплатите. И когато това се наруши тяхната мотивация ще спадне. Живко Миланов ще бъде важен в тази ситуация. Българите ще бъдат важни в тази ситуация", добави той.

"Предвид качествата, които има Лудогорец още в началото на първенството бе е ясно, че те ще са шампиони. В един мач може всичко да стане, но след 36 мача е трудно да стане изненада. В мача между Левски и ЦСКА няма фаворит. Отборът, който влезе с по-голяма мотивация, ще спечели. И двата отбора са под напрежение. Ще бъде интересно. Когато се срещнат два равностойни отбори, не става добър мач. Дори при 2:2 пак беше скучно", завърши Иванов.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още