Градев предложи ново разпределение на местата в Изпълкома на БФС

dsport.bg

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Георги Градев и екипът му предложиха на публично обсъждане ново разпределение на местата в Изпълнителния комитет на централата.

Градев предлага в Изпълкома да са президентът, първият вицепрезидент и двама вицепрезиденти на БФС, двама представители от аматьорския футбол, както и по един представителн на професионалния футбол, треньорите, футболистите, съдиите, футзала, женския футбол, двама представители на привържениците и четирима регионални представители.

Ето какво написа Георги Градев:

"Ние вярваме в добрите практики и взаимодействието между различните заинтересувани групи, ангажирани с футболната игра. Само когато има директна и открита комуникация между всички съсловия може да се постигне обединение и прогрес.

Георги Градев и неговият екип предлагат за публично обсъждане следното разпределение на местата в новия Изпълнителен комитет на Български футболен съюз съгласно чл. 48, ал. 2 от Устава и препоръките за добро управление на футболна федерация на ФИФА:

- Президент (председател);

- 14 членове (включително първи вицепрезидент и двама вицепрезиденти):

- Двама представители на аматьорския футбол;

- Един представител на професионалния футбол;

- Един представител на треньорите;

- Един представител на футболистите;

- Един представител на съдиите;

- Един представител на футзал;

- Един представител на женския футбол;

- Двама представители на футболните привърженици;

- Четирима регионални представители.

Ние твърдо вярваме, че трябва да се сложи край на порочния модел един човек (избраният президент) да предлага/определя състава на Изпълнителния комитет, превръщайки Конгреса в гумен печат. Най-важни са изборите за членове на Изпълнителен комитет. Само така ще върнем управлението на футбола на хората и няма отново да го дадем в ръцете на един човек.

Напомняме на всички делегати на конгреса на БФС, че до избор на председател на управителен съвет може да се пристъпи едва след като бъде избран целият управителен съвет, тъй като изборът на негов председател е последващ спрямо избора на управителен съвет. Това следва пряко от разпоредбата на чл. 30, ал. 2 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел, според която председателят на управителен съвет се избира от състава на управителния съвет, което сочи на поредност в конституирането на тези органи, която не може да бъде преодоляна (виж приложеното решение на СГС)."

Стилиян Петров се присъединява към обиколките с Димитър Бербатов и Мартин Петров

Кандидат за президент на БФС се срещна с два клуба

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още