Гран при на Бахрейн ще бъде без публика

| Формула 1

Състезанието за Голямата награда на Бахрейн във Формула 1 на 22 март ще се състои без публика по трибуните заради коронавируса.

В страната от Персийския залив, която е домакин на втория кръг от сезона, по последни данни има регистрирани 83 заразени, повечето от които са дали позитивните проби след завръщане от Иран.

"Толкова значимо спортно събитие без съмнение предизвиква сериозен интерес, а в настоящата ситуация ние не можем да си позволим смесването на големи групи хора от страната и чужбина. Поради тази причина целият състезателен уикенд ще премине при закрити врати и феновете ще могат да го наблюдават единствено по телевизията. Съжаляваме, но смятаме, че това е най-правилното решение", коментираха от Организационния комитет за надпреварата.

През миналия сезон Гран при на Бахрейн отчете рекордна посещаемост от 97 хиляди зрители в трите дни на свободните тренировки, квалификациите и състезанието, 34 хиляди от които в неделя.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още